Vélemények

Pro tippek a menőséghez

Abszolút nem értem a korosztályom. Azt hiszem, vagy én vagyok érett a koromhoz képest, vagy hülye vagyok. Talán az utóbbi, mert egyre többször érzem azt, hogy hülyének néznek. Komolyan, mintha zsigerből hülye lennék, úgy alapból a légzéshez is. Így nyilván azt se veszem zokon, ha nyíltan hátba szúrnak.

Persze mit sajnáltatom magam, gondolod te, pedig nem állt szándékomban untatni. Nem is ez a lényeg, mert ez, úgy lényegében nem érdekel. Nem izgat ki és mit gondol vagy pletykál. Nem érdekel mások mit gondolnak rólam. Olyan értelemben, hogy én, én vagyok, és az, aki én vagyok az csak tőlem függ, mert EZ én vagyok. Érted, ugye?

Mások véleményéhez mindenki máshogy viszonyul. Igen, azt akarom ebből kihozni, hogy ne érdekeljen mások véleménye és legyél önmagad, meg a többi ilyen sablon. Nem írom le még egyszer ezeket, milliószor hallottátok és olvastátok már, aztán nyugtáztátok, hogy “jaj de true”, esetleg kiraktad napodba vagy insta storyba is. Ami pedig a legjobb, hogy ezután csesztél rá és másnap a Bershkában aszerint vetted a ruhádat, hogy melyik felel meg a legjobban a népnek. Közben nyilván azzal etetted magad, hogy ez a te stílusod, mikor sose gondoltál még bele mi tényleg a TE stílusod.

Hiszen mások véleménye szent, mert ha Pistike azt mondja, hogy gáz vagy, akkor Pistike egy fucking megváltó.

Mostanában elkezdtem egyre több tini filmet nézni. Tök kínos a legtöbb, de most tényleg még mindig ott tartunk, hogy van a nagyon unalmas alias “a matekot hogy nem lehet érteni” banda. Ezzel szemben áll a nagyon menők csapata, akik tipikusan primadonnákból és izomagyúakból áll. Mindez kisarkított változata a valóságnak. Hiszen a valóságban ilyen nincs. Vagy mégis? Maximum nem ilyen drasztikusan. Egyértelmű, hogy akkor vesznek emberszámba, ha az utóbbiba tartozol.

Tisztázzuk akkor le, te hol állsz a ranglétrán, mert ha nem vagy láncdohányos vagy szimplán hivatásos alkesz minimum 14 évesen már minuszból indulsz. Ne csüggedj van még remény! Mondjuk ha nem ment át rajtad a fél város vagy te nem mentél át a fél városon, akkor elég nehezen indulsz. Ja, hogy te még szűz vagy? Már ne is haragudj meg, de ez marha cink. (Nem tudom mennyire érződött az irónia.)

Jó, menjünk tovább! Figyelj, remélem csak a pólód többe kerül, mint a matek tanárod havi fizetése, mert ha nem, már a gucci ganget is kilőtted. Na mindegy, így már csóró is vagy, de sebaj a belső a fontos. Mondjuk a belsődet már mindenki leszarja, ha kívül nem látszódik a Michael Kors.

Továbbtanulás? Kit izgat? Ez már nem divat. Élj a mának, azaz szarj a világra. Pont erre gondoltam.

Nevetséges!

Különbséget tesz ez a rendszer ember és ember között. Egy társadalmi rendszer, ami nem képes társadalomként funkcionálni. Érdekes. Hiszen minden embert a ruha tesz. Például mikor az Aliexpressről rendelt kamu guccidban oltod szét az egyedit kicsit megremeg bennem valami. Melyik a kirakat élet tünete a kettő közül? Azért mert valaki márkás ruhát hord, nem feltétlen jó ember (vagy aranybánya), de fordítva is. Szóval kérlek, ne ítélj ez alapján!

Elgondolkodtató, nem? Nyilván ha nem is márkás, legalább majmold ugyanazt, mint a többi. Kérlek, ha nem hypebeast, akkor már minimum valami szar, de akkor tetováld már magadra, hogy Supreme, lenne rajtad valami szép is.

Ha ezek után azt hinnéd másba nem kötök bele tévedsz. Mondd csak, milyen zenét hallgatsz? Mondom a tutit, figyelj csak! Alap, hogy az idolod soundcloudos rapper legyen. Ha nem érted a szöveget nem baj, csak tegyél úgy és senki nem kérdőjelezi meg, hogy érted-e.  Ha pedig valamelyik kalácsképű leszólja a zenéd, intézd el annyival hogy “anyád” és menj tovább. Ezzel szemben, ha valaki mást szeret, légyszi kössél bele! Szidd a rock zenét, szidd a pop zenét, szidd a k-poppot, de azt főleg, szidd az R&B-t, az anyját, mindent.

Aztán ha nem fáradtál még el játszd kicsit a dietetikust, aztán magyarázd meg mindenkinek, hogy miért eszik ezt meg azt. Hiszen ha kövér ne menjen a meki közelébe, de ha salátát eszik hülyének nézed. Utána pedig meg ne húzd a nyakad, mikor átcsapsz személyi edzőbe és jó hogy nem edzéstervet készítesz neki. Téged ugye zavar, hogy ő hiába mozog nem fogyott le neked két nap alatt aztán ott mászkál előtted a kis dömper.

Mi az, hogy menőnek lenni? Néha úgy csinálnak körülöttem, mintha egyes korombeliek többet érnének, mint mások és más bánásmódot érdemelnének. Ez akkora egy hülyeség. Mások vagyunk, de semmivel sem különbek. Hiszen mindegyikünknek egy élete van. Ezt pedig kötelesek vagyunk úgy élni, hogy végig önmagunk maradunk. Ha te – ezt az egy életed – azzal akarod tölteni, hogy mások véleménye szerint élsz, vagy másokat kritizálsz, hát hajrá! Én inkább boldog leszek, mintsem felesleges dolgokkal foglalkozzak.

Ugyan mit ér, ha a suliban te vagy az, akit mindenki ismer és úgy tesznek, mintha rájuk bármikor számíthatnál, de közben talán teljesen egyedül vagy. Ilyenkor nem sokat ér 100 és 100 like a profilképeden. Talán azt várod, hogy én ismerjelek el azért, mert azt a ruhát hordod, amiért a szüleid dolgoztak meg? Őszintén sajnállak, ha neked ilyen értékek a fontosak, az élet több ezeknél. Hidd el senkit nem fog érdekelni, hogy mennyire bírtad a piát középiskolás korodban. Sőt szerintem most se érdekel túl sok embert, hogy mennyire csaptad szét magad.

Sokszor elgondolkodok azon, hogy kortársaim  szótárában szerepel-e az “emberség”, a “tisztesség”, vagy az “igaz” és a “barátság” szó kapcsolata a “geci” és a “kurva” mellett. Amikor a közvetlen közelemben aláznak meg mást, ítélnek el vagy vernek át, szomorúságot érzek. Kevesebben vannak, akik képesek erre, mégis a többség hagyja. Vajon azért, mert jobb birkának lenni a nyájban vagy, mert számára már túl gyerekes ez?

Amúgy gratulálok, biztosan rohadt nehéz suliba bemenni, bulizni, szarni mindenre és mindenkire. Hát valljuk be, csakis az irigység beszél belőlem. Mielőtt még betámadnának, akik az inget magukra vették, nézzenek magukba!

Lassan a végére érek, de ha még egy jó tanácsot, pro tippet elfogadsz…

Komolyan tűnj ki a tömegből! Keresd a céljaid és küzdj értük! Ezek téged formálnak. Tedd, ami jól esik, de ne vessz el!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük